geri dön

Kaderin Eylemlerinle Oluşur!

bilinç huzur yaşam zaman

"Kaderim böyleymiş. Ne yapalım!" diyenlerden misiniz? Bu yazı tam da size göre.

Kaderin Senin Elinde!

Yaşamımızda olumlu giden olayları nasıl da kolay kabulleniriz değil mi? Sevinçten kahkahalar attığımız o anlar ve  mutluluğumuzu paylaşma arzumuz çok keyiflidir. Başarmış olmanın verdiği mutluluk ve huzur ruhumuzu besler adeta. “Başardım!”, “çok çalıştım ve oldu” diyebilmek şükrettiğimiz sebeplerdir. Böyle olay ve anların bolca olması ise en büyük temennimizdir. 

Peki ya olumsuzluklar yaşadığımızda durum nasıl? Maalesef aynı tepkileri veremiyoruz. Kim olumsuzluk yaşadığında “Oh be” der ki? “Oh be!” demediğimiz gibi; “Bak işte bendeki şans mı sanki” ya da “Kaderim böyle ne yapsam olmuyor” deriz. En iyi ihtimalle başkalarını suçlamayıp kaderimizde buluruz suçu. Tam bu noktada belirtmeliyim ki; hayatımızda yaptığımız planlar, programlar ve bu planlar doğrultusundaki eylemlerimiz kaderimizi oluşturur. Yaşanan olumsuzlukları bir şekilde kadere bağlamak bizi sadece pasivize eder ve yapabileceğimiz birçok şey varken yapamaz hale getirir. Her şeyden önce hayatımız için yaptığımız plan ve programa dikkat etmeliyiz. Bugün her ne yapıyorsak amacımıza uygun olması gerekir. 

Örneğin; kilo vermek ve sağlıklı beslenmekle ilgili bir amaç belirlediyseniz bunun için gerekeni bugün yapmak sizin elinizde. Sağlıksız yaşamak bir kader değil seçimdir. Mutsuz olduğunuz bir işte çalışmak da kader değil seçimdir. Severek çalışacağınız bir iş istiyorsanız; öncelikle o iş için yetkinlikleriniz neler olmalı belirlemeli ve yetkinliklerinizi planlayıp geliştirmelisiniz. Bu yolla sevdiğiniz işe sahip olabilirsiniz. İstediğiniz kiloya ulaşmak da ancak planlarsanız ve planları uygularsanız mümkün!

Alışkanlıklar

Başarılı insanların alışkanlıkları üzerine yazılmış birçok kitap var. Genel olarak hepsinde yazılan şey ise; “kaderiniz sizin elinizde, planlama ve disiplin ile kendi kaderinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.” şeklinde.

İnsan en çok kendisi ile iletişim halindedir. Bizi en çok neyin mutlu edeceğini de en iyi biz biliriz. 

Sabahları mutlu uyanmak ve günü mutlu geçirmek için planlamanızı en geç bir gece önceden yapmanız gerekir. Ertesi gün ilk işinizin ne olacağını ve devamında tüm gün ne yapacağınızı bilmek faydalı bir uyku ve güzel bir uyanışın sebebidir. Bir süre sonra baktığınızda göreceksiniz ki; planlayarak geliştirdiğiniz alışkanlıklar günlerinize yansımış ve artık hayatınızı oluşturmuş. Buna “kader “ demektense, “alışkanlıklar ile kıymeti bilinen bir yaşam” demeyi tercih ederim

Zamanınızın ve alışkanlıklarınızın kıymetini bilin. Öncelikle günlük, sonra haftalık ve aylık planlar yapın. Günlük planlarınıza ne kadar sadık kalır iseniz; haftalarınız, aylarınız otomatik olarak düzelecek ve gelişecektir. Artık siz de kaderinizin iplerini elinize almaya başladığınızı göreceksiniz.

Ulaşılabilir hedefler koyun ve planlar yapın. İlk olarak kendinize ait en çok sevdiğiniz aktivitelerden bir sabah rutini yaratın. Mesela; 7:00’ de uyanıyorsanız 6:50 de uyanın. 10 dakika çiçek sulayın, güneşi derin nefesler alarak karşılayın. Saat 7:00 olduğunda yapmanız gerekenler için daha çok enerji bulacak ve hevesli hissedeceksiniz, emin olun!

Planlama yapmayı ve alışkanlıklarınızı nasıl düzenleyeceğinizi henüz bilemiyorsanız detaylı bilgi için içsel değişim videoma göz atabilirsiniz.

Çoğu zaman mutlu her daim huzurlu kalın.

 

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.