geri dön

Yaşlanmak Mı, Yaş Almak mı?

bilinç bry huzur yaşam zaman

Yaşlanmak ile ilgili farkında bile olmadan ne kadar çok düşünce üretiyoruz değil mi? Bu düşünceler her gün her an aklımızda olmasa da özellikle doğum günlerinde, yeni yıllarda, "eyvah şu yaşa girdim, gördün mü kaç yaşına geldim” cümleleri ile geliyor aklımıza. Bu düşünceler bizde olumsuz duygular üretiyorsa aman dikkat! Yani siz de hayal ettiğiniz bir şey ya da hep yapmak istediğiniz bir şeyi yaşım artık uygun değil diye yapmaktan vazgeçiyorsanız yaş almaya yüklediğiniz anlamlara bir bakın derim.

İyi ki yaş alıyoruz yoksa, her yaşın güzelliğini nasıl anlardık…

Bir gerçek var ki o da, hepimiz yaş alıyoruz. Yani 7 yaşındaki bir çocuk yaş almıştır. Çünkü artık 3 yaşında değildir. 30 yaşındaki bir insan da yaş almıştır. Çünkü artık 18 yaşında değildir. Bizler yaşam yolculuğumuzda bir ömrü böyle yaşıyoruz. Önemli olan konu ise yaşadığımız yaşın hakkını vererek yaşamak olmuyor mu sizce de? Sağlığınız, huzurunuz en önemlisi değil mi? Şu an geldiğiniz yaşta (hangi yaşta iseniz) edindiğiniz deneyim ve tecrübeleri hayata katıp, hayattan daha fazla keyif alarak, daha mutlu, daha huzurlu yaşayabilirsiniz. 

Bir seçim yapmalısın. Senin seçimin yaşlanmak mı, yaş almak mı ? 

Her yaştan keyif alarak yaş almayı seçiyor iseniz yapılması gereken tek şey var o da; şu an geldiğiniz yaşta (hangi yaşta iseniz) edindiğiniz deneyim ve tecrübeleri hayatınıza katmak.

Bizler yaşadığımız her durum karşısında olumlu ya da olumsuz dersler çıkartırız. Bu dersler sonrasında benzer durumlarda nasıl davranmamız gerektiği ile ilgili kararlar almamıza yarar. Hayatta edindiğiniz tecrübelerin size ne dersler verdiğini mutlaka analiz edin. Yaşadığınız her durumun, günün, saatin, dakikanın size hizmet ettiğini, sizin hayatınızı geliştirdiğini ve hissettirdiği her duygunun da size ait olduğunu unutmayın. 

Bazı insanlar yaş aldıkça bilgi, beceri ve deneyimleri artarken maalesef yaşamdan, öğrenmekten ve gelişmekten uzaklaşabiliyorlar. Siz bu yanlış seçimi yapmayın. İnsan her yaşta öğrenir, gelişir ve bu öğrenme gelişme tecrübeler ne kadar fazla ise o kadar hızlı olur. 

Yani insan yaş aldıkça hayatının 5 alanında da daha donanımlı hale gelir. Bu donanımı doğru kullananlar yaşam enerjisini kaybetmeden, mutlu huzurlu ve sağlıkla yaş almaya devam edenlerdir. Onlar yaşlanıyoruz demez, yaş alıyoruz derler!

Yapmak istediğiniz her şeyi, istediğiniz her yaşta yapmanız mümkün. Hayattaki amaç ve hedeflerinizi belirlemek ve amaca ulaşmak için sırasıyla gerekenleri yapmak bunun en kolay formülü. Yaşamınızın 5 Alanına hâkim olmaya ve bu alanlarda amaçlar belirlemeye başlamak için hiç bir zaman geç değil. 

Yaşam yolculuğunda doğru bildiğin yanlışları  keşfetmek için Youtube Doğru Bilinen Yanlışlar videoma göz atabilirsin.

Çoğu zaman mutlu, her daim huzurlu kalın.

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.