geri dön

Mücadele

bry huzur yaşam

Bu kelimeyi çoğu zaman çok yersiz kullanan birçok insan tanıdığınıza eminim. Belki siz de kullanıyorsunuz. Yaşamla mücadele, işle mücadele, eşle mücadele ve daha birçok konuda.

Oysa ki yaşam bir süreçten ibarettir. Bu süreçte; kendimizi, değerlerimizi ve özelliklerimizi tanır, karakterimize göre amaçlarımızı belirler ve amaçlarımıza yönelik hedeflerimizi net tanımlarsak, yaşam boyu hedeflere yönelik eylemleri uygularız… Tabi ki bu süreç içinde mücadele kelimesinin de yerinde kullanılacağı olaylar olacaktır ve duruma göre eylemlerle yola devam edilecektir.

Özetle; yaşamdaki doğal olaylara göre kendimizi geliştirmeyerek, karşılaştığımız birçok konuda, sürekli mücadele ediyoruz demeye çok alışmışız çok!

Özetin özeti; Önce kendini tam olarak tanı, karakterine göre amaçlarını belirle, amaçlarını gerçekleştirecek hedeflerini net olarak tanımla… Ve artık hedeflerine ulaşmanı sağlayacak eylemlere odaklan. Amaçlarının gerçekleştiğini net olarak göreceksin. Sabır ve Gayret huzura ulaştırır… Yine de yaşam zor, çok mücadele gerekiyor diyorsanız? Kahve sohbetine beklerim, sağlıcakla kalın!

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.