geri dön

İletişim Bir Bütündür

bilinç huzur i̇letişim i̇lişki yaşam

İletişim, sosyal hayatta en önemli konulardan biridir. Biliyoruz ki insanoğlu da sosyal bir varlıktır. Belki tek başımıza bir hayat sürdürmemiz teoride mümkündür. Ancak pratikte bu asla sağlıklı değildir. Yani zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimimiz için insanlarla olmamız hayati bir ihtiyaçtır.

İletişim Neden Önemli?

İnsanlarla bir arada iken sağlıklı ilişkiler kurabilmek için iletişim dilimizin önemi büyüktür. Günün sonunda her birimiz hayatta başarılı, mutlu ve huzurlu olmak isteriz. Bu başarının anahtarının ise bu konudaki gücümüz olduğunu düşündünüz mü hiç? Görüyoruz ki, tüm başarılı insanların ortak özelliği iletişimlerinin güçlü olmasıdır. Bu bir tesadüf olamaz.

İletişim dilimiz bizi güçlü ya da zor bir insan yapar. Maalesef iletişimi güçlü olmak zaman zaman yanlış anlaşılıyor. Genellikle kendini iyi ifade eden bireyler iletişimde güçlü zannediliyor. Bunun bir bütün olduğunu, kendini ifade etmek kadar karşımızdaki kişinin de ifade etmesine müsaade etmeniz gerektiğini ve anlamak odaklı olmamız gerektiğini unutuyoruz.

İletişim ise bir bütündür.

  • İfade etmek ve anlamak
  • Karşıdaki kişiyi anladığımızı ifade etmek
  • Duygularımızı ifade etmek
  • Karşımızdakinin ifadelerini gerçekten dinlemek. anlamak
  • Duygusunu anlamak

Yukarıdaki maddeler iletişimin tanımında olmazsa olmaz ilkelerdir.

İletişimi Doğru Kullanmak!

Unutulmamalıdır ki iletişim bizi hayatımızdaki tüm alanlarda başarılı ya da başarısız yapan önemli bir anahtardır. Hal böyle iken kendimizi en çok geliştirmemiz gereken yönlerimizden biri  de işte budur.

İstediğimiz iletişimi kuramadığımız zaman tüm düşüncelerimiz ve duygularımız eksiye dönüşür. Bunun için de en çok dikkat etmemiz gereken konu koşulsuz sevgi dili ile kurulmuş iletişimdir. Çünkü koşullu sevgi ile kurduğumuz tüm iletişimlerimiz öncelikle saygı sonra da güveni yavaş yavaş aşağı indirir. Sadece “şunu yaparsa, böyle davranırsa seviyorum” gibi koşullu bir sevgi ile kurulan iletişim ortaya çıkar.

Öncelikle saygı sonra da güvenin azaldığı, bir süre sonra da yok olduğu hangi iletişim insana huzur ve mutluluk verebilir ki?

Her zaman sevgi diliniz olsun ve bu koşulsuz olsun. Bu konuyla ilgili İlla Seni Seviyorum Demek Mi Lazım! Youtube videoma göz atmanı öneririm.

Çoğu zaman mutlu, her daim huzurlu kalın.

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.