geri dön

Huzurlu ve Zengin Bir Yaşam Nasıl Mümkün?

bilinç huzur yaşam

Huzur ve zenginlik, hepimizin her an peşinde koştuğu ve hayat amacımız haline gelen iki kavramdır. Aynı cümle içinde bile yan yana ne kadar çok yakışıyorlar değil mi? Ama biz onlara sahip olmak için sürekli çalışıp didinmemize rağmen, ikisinin aynı anda hayatımızda zor (!) bulunduğuna inanıyoruz.

Oysa biri olmadan diğeri de tam olamıyor. Nasıl mı? Zengin ama derin bir mutsuzluk içinde yaşayanları da görüyoruz; yoksulluğun huzur bırakmadığı insanları da. Unutmayın huzur, insan için hava, su ya da ekmek kadar önemli. Vücudumuzu ayakta tutan, yenilenmesini ve iyileşmesini sağlayan en önemli hormonların huzurlu hissettiğimiz anlarda daha sağlıklı şekilde salgılandığını biliyor muydunuz?

Zenginlik

Zenginlik, herkesin ihtiyaçlarına göre değişen bir kavram. Çünkü birçok kişi zengin hissetmek için "Neye, ne kadar ihtiyacınız var?" sorusuna bambaşka cevaplar veriyor. İşte tam da bu nedenle zenginlik ve huzur göreceli kavramlardır diyebiliriz. Hal böyle iken; kendinize yönelttiğiniz “Nasıl zengin ve huzurlu olurum?” sorusuna cevap verebilmek için neye ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu belirleyerek başlamalısınız. Çevrenizde başka insanların sahip olduklarına bakarak değil, en çok kendinizi tanıyarak, hayat amaçlarınızı belirleyerek cevabı bulabilirsiniz. Eğer mutsuz, huzursuz ve ekonomik açıdan zor bir yaşam içindeyseniz, bunu açıkça söyleyebilirim ki; düşünce yapınızı yenilemeden hayatınızda gerçek değişimler yapmanız maalesef ki çok da mümkün değil. 

Huzur

Huzursuz hissettiğimiz anlar, düşünce sistemimizde dayanılması en zor ağırlıklardır. Düşünce sistemimizdeki huzursuzluk bizi ve hayatımızı sabote eder. Huzursuzluktan kurtulmak yani arınmak için ihtiyacımız olan şey kendimizle samimi bir iç hesaplaşma yapmaktır. Huzursuzluk ve korkulardan kurtulmak için; gerçek size ulaşmanız, kendinizi iyi tanımanız ve neyi ne amaçla yaptığınızı samimiyetle kabullenip kendinizle hesaplaşmanız gerekir. Kendinizi gerçek anlamda tanıyıp, kendi potansiyelinizi gördüğünüzde, korku, kaygı, öfke ve hırslarınızı çok daha kolay kontrol edebileceksiniz. Kendinizle hesaplaşmaktan korkmayın. Ancak altını çizerek belirtmek isterim ki; bunun için kendinizi fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak iyi tanımanız gerekiyor. Duygu ve düşünce sisteminizi öğrenip yönetmek sizi daha güçlü, zengin ve huzurlu hissettirir.

Kendinizi tanıyın ve sevin. Tanıdıkça seveceğinizden emin olun. Korkmayın, zihninizle yüzleşin ve kendinizi kabullenin. Yaşamdaki alanlarınızı iyice anlayın, öğrenin. Daha sonra gelişmesine ihtiyaç duyduğunuz alanlarınız varsa geliştirin.

Çoğu zaman mutlu her daim huzurlu kalın.

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.