geri dön
Hayaller Beklentiler İle Değil Planlarla Gerçekleşir

Hayaller Beklentiler İle Değil Planlarla Gerçekleşir

bilinç bry huzur yaşam zaman

Hayal etmek, her güzel şeyin (fikir, durum, nesne vb.) ortaya çıkması ve geliştirilmesi için en önemli adımdır. Her şeye hayal ederek başlarız. Bazen eşimize yapacağımız bir doğum günü pastası için, bazen de güzel bir ev, araba ya da yaşamak istediğimiz yaşam şekli için hayaller kurarız. Gerçekleştiği anı hayal etmek çok keyiflidir değil mi? Ama çoğu insan olmak istediği şeyi hayal eder de nasıl ulaşabileceğini hayal etmez, edemez! Ne yazık ki bu hayaller hayatımızda nasıl, hangi yollarla ve ne kadar zamanda olacağını planlamadığımız için gerçekleşemeyen birer temenni olarak kalırlar. 

Hayallerimize ulaşmak için özellikle onlara "Nasıl?" ve "Ne kadar zamanda?" ulaşmamız gerektiğini de hayal etmeliyiz. Ama hayal etmek yeter mi? Ayrıca iyi bir planlama da yapabilmeliyiz.

Adım Adım Planla!

Hayali gerçeğe dönüştüren şey; iyi bir planlama ve bu planı eyleme geçirmektir. Her şeyden önce bu sizin hayaliniz. Tabii ki onu gerçeğe dönüştürebilecek en iyi kişi de sizsiniz. Hayatımız için aldığımız kararlarda başkalarının beklentileri ile ya da başkalarından beklentiye girerek hareket etmemeliyiz. Ama unutmamalıyız ki hayalimize sıkı sıkı sarılıp, doğru bir planlama ile harekete geçsek de hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Bu noktada kendimizi değerlendirmeye almalıyız.

Öncelikle hayal kırıklıkları yaşamamak için kendimizin, potansiyelimizin ve yetkinliklerimizin hayalimizi gerçekleştirmek için yeterli olduğuna inanmalıyız. Sonra planlama aşamasında geliştirmemiz gereken konular için kendimize zaman planı da koymalıyız. Hiç kimse yaşamsal koşulları, mutluluğu vb. konularda bugün hayal edip ertesi gün hayalini gerçekleştiremez. Bu bir süreçtir. Sizin hazırladığınız ve sizi hayale götürecek eylem planı sürecini iyi değerlendirin. 

Süreci başarılı yönetebilmek için iyi bir zaman planlamasına ihtiyacınız olacak. Bunun için Gün Herkese 24 Saat  videomu izlemeni tavsiye ederim.

Hayal Ettin ve Şimdi Süreç Başladı!

  1. Hayaline ulaşmak için zaman sınırlı planlar yapın.
  2. Eyleme geçin.
  3. Adım adım planlarınızı hayata geçirin.
  4. Sabırlı ve istikrarlı olun. 

Siz kendi hayaliniz için bir şey yapmazsanız, başkası sizin için neden yapsın? Bu soruyu aklınızdan hiç çıkarmayın. Hayallerinizi başkalarından beklentileriniz üzerine kurarsanız; eyleme geçmesi gereken sizken, başkasına yüklediğiniz beklentiniz karşılanmadığında hem zaman, hem emek, hem de enerji kaybetmiş olursunuz.

Kendinize güvenin, yeti ve yetenekleriniz istediğiniz her şeyi gerçekleştirmeye yeterlidir. Öğrenmeyi, gelişimi ve çalışmayı alışkanlık haline getirin.

Zihninizi, yardım almadığınıza ve kendinize üzülmek, hayal kırıklıklarınızı hatırlamak yerine tekrar denemek ve başarmak için kullanın. 

Her gün onlara daha çok yaklaştığınızı göreceksiniz.

Çoğu zaman mutlu her daim huzurlu kalın.

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.