geri dön

Farkında mısınız?

bilinç huzur

Birçok insandan duyuyorum “Artık gazete okumak istemiyorum, haberleri izlemiyorum.” diye. Şikayetler gün be gün artarak devam ediyor. 3. Sayfa haberleri dediğimiz haberler aldı başını gidiyor. 3. sayfa haberleri zaten 1.sayfa haberleri oldu artık.

Çalışma ve araştırmalar yaparken genelde dizilere de göz gezdiririm. Çünkü maalesef toplumu yönlendiriyorlar. Her daim şu anda da olduğu gibi kıran döken, eli silahlı, mafya dizileri vardı ama sanırım hiçbir dönemde bu kadar sadece ve sadece dizilerin olduğu programlar görmedik. Ben izlemeye değer sadece 5 program sayabildim; izleyiciyi düşünmeye sevk eden, bir şeyler öğrenmesine vesile olan…

Özetlersek; hafta içi sabahları “günaydın” diyerek kendimize, ailemize, topluma faydalı işlerin planını yaparak başlanması gereken güne ağlayan feryat edilen programlar ya da magazin programlarıyla başlıyoruz. Arkasından hemen gece yayınlanan dizi tekrarları. Sonra haberler… Cinayetler, kavgalar, kadın cinayetleri, zamlar, trafik kazaları, ülkeler arası savaş, üslup yoksunu siyasetçiler, intiharlar. Sonra tekrar diziler… Dizilerdeki konularda tabii ki gün boyunca izlediğimiz tüm konuların saniye saniye işlenişi. Bir ilavesi daha oluyor dizilerin. Sürekli herkes birbiri ardından bir komplo düzenleniyor, yalan söylüyor, tuzak kuruyor, oyun çeviriyor. Vee sonra yatma zamanı geldiğinde, zihninizde bu düşüncelerle yatağa giriyorsunuz. Ve siz uyusanız da uyumayan size ait bir bilinçaltınız var.

Tüm bu kayıtları zihninizde evirip çeviriyor. Size tekrar tekrar yaşatıyor. Belki kabus görüyorsunuz. Sabah uyandığınızda ise bitkin, yorgun, dalgın, kaslarınız tutulmuş bir başlangıç yapmaya çalışıyorsunuz güne. Ve bir türlü sebebini bilemiyorsunuz. “Ne bileyim bugün bir tuhaf uyandım, galiba solumdan kalktım, depresyondayım, mutsuzum, bugün hava kapalı o nedenle moralim bozuk…” gibi çoğaltabileceğimiz örnekler.

Sizce tüm bu yaşadıklarınıza değer mi?

Kısaca demek o ki; lütfen ama lütfen zihninizi tanıyın. Ve yaşamınızı sizi huzurlu edecek, yaşamdaki hedefinize ulaştıracak konularla tamamlayın. Kimse size huzuru altın tepside sunmayacak. Siz bulacaksınız onu. Bunun da yolu zihninizi tanımak ve doğru kullanmaktan geçiyor.

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.