geri dön

Evlilik Hazırlığında mısınız?

evlilik i̇lişki

Her şey normal şekilde ilerliyorsa ne güzel. Heyecanla atan kalpler, karşılıklı gerçekleşen adetler, gelinlik, damatlık, salon vb. işlerin hazırlığı, hayal edilen nikah töreni.

Her şey çok güzel de bu süreçte şunu düşündük mü? Evleneceğim kişi ile kişilik yada karakter olarak uyumlu muyuz? Karakter olarak uyumluysanız harika!

Sadece kişilikte uyumlu, karakterde uyumsuzsanız… Bir süre sonra evlilikte farklı düşünceler başlar. Beni anlamıyor, beni sevmiyor, çok bencil, bana değer vermiyor, evlendikten sonra çok değişti vb. cümlelerden oluşan bir iletişim, yaşam tarzı olmaya başlar. Sonra her iki tarafta, genelde şu soruyu sorar, biz bu duruma neden, nasıl geldik? Cevap nettir; kişiliklerinize bakarak ve birbirinizi çok beğenerek evlendiniz, karakterlerinizdeki uyumsuzluklar ortaya çıktı ve şimdi bu durumdasınız.

KİŞİLİK; yaşam süreci içinde bilgi, çevre ve diğer olgular dahilinde değişebilir. 

KARAKTER; kalıtımsal özellikler, insani değerler yaşam boyu gelişir ama değişmez. 

Sizden ricam ileriyi düşünerek; evleneceğiniz kişiyi seçerken öncelikle karakter yapısını iyi gözlemleyin, tanıdığınıza emin olun ( vicdan, merhamet, insani değerler) sonuçta verdiğiniz karar, kaderinizi oluşturacak…

Çoğu zaman mutlu, her daim huzurla kalın 🌹

Tuncay Vural

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.