geri dön

Bu Mecradan İlk Merhaba!

bilinç bry evlilik gençler i̇letişim i̇lişki zaman

Orantısız bir tanışma şekli de olsa, bir gün ben de sizi tanıyacağımı umut ederek öncelikle şu anda mutlu ve huzurlu olmanızı tüm kalbimle diliyorum. 

Bu sayfada benim hayata ve olaylara bakışım,düşüncelerim ve eğitimini vermiş olduğum ve patenti bana ait olan Bilinçli Ritmik Yaşam eğitimine yönelik bilgilere ulaşabileceksiniz.

Birgün karşılaşmak, bir kahve içerek sohbetleşmek dileğimle, – her şey gönlünüzce olsun demiyorum çünkü gönlünüzden sizin için iyi olmayanlar da geçebiliyor. –  O nedenle;  Kalp Ritminiz Hep Sağlıkla Atsın diyorum! 

Öncelikle oluşturduğum BRY metodunun ne olduğunu, içeriğini biraz anlatmak istiyorum ki sonrasında yapacağım tespitler ya da yorumlara BRY penceresinden nasıl baktığımı anlatabileyim.

Bilinçli Ritmik Yaşam Nedir?

İçeriği itibariyle alternatifsiz bir eğitim seçeneği olan Bilinçli Ritmik Yaşam (BRY)  kişiye kısa sürede istediği yaşamı zamanını da iyi kullanarak elde etmesini sağlar. Gerçekleri göremeyen kişilerin yaşamı başkalarının elindedir.

Öncelikle Bilinçli Yaşam, kişinin sahip olduğu potansiyeli tanıması ve doğru kullanmasına dair bir metot ve gerçeklere dayanan bir yaşam tarzıdır. Kişinin birçok özellikleri bulunmakta ve bunları doğru kullanabilmesi için kendini tanıması gerekmektedir. Hayat ise kurallardan oluşmakta ve kişinin bunları bilmesi, bu bilgiler doğrultusunda bir bakış açısı oluşturarak yaşamına devam etmesi zorunludur.

Bilinçli Ritmik Yaşam,  insan olarak sahip olduğumuz özellikleri nasıl kullanılacağımızın bilincine varmak ve kullanmaktır. Sağlıklı, huzurlu, mutlu, sevilen ve saygı duyulan, faydalı, refah ve insani özellikleri hissederek ve hissettirerek yaşamaktır. Bilinçli Ritmik Yaşam bir alanda değil, olması gereken tüm alanlarda başarılı olmanın bilincinde yaşamaktır. Hak ettiğinin bilincinde olan her insanın, hak ettiğini yaşamasıdır Bilinçli Ritmik Yaşam.

Yepyeni bir hayatın başlangıç noktası sadece yılbaşı ve doğum günleri değildir. Her günü bu duygu ve düşüncelerle yaşamaktır Bilinçli Ritmik Yaşam. Hepimiz bir hayatın içinde zaman geçiriyoruz, peki ama istediğimiz hayatı mı yaşıyoruz? Şu veya bu nedenle birçok kişi istediklerinin dışında bir hayat sürüyor ne yazık ki! İşte tam bu noktada bir konuda karar vermek gerekiyor. Bu hayata devam etmek mi? Yoksa yepyeni bir hayat mı? Eğer cevabınız evet ise; Bilinçli Ritmik Yaşama “Merhaba” vakti gelmiş demektir.

Bilinçli Ritmik Yaşam Eğitimi, yaşamın her alanında, bireylerin doğru kararlar alabilme yetisini güçlendirerek isteklerine ve hedeflerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde ulaşmasının yollarını bilinçli olarak tespit etmesini, iş yaşamında başarıyla yol alabilmesini, kendisi ve çevresiyle olumlu iletişimde olabilmesini, sosyal çevrelerde daha aktif olabilmesini, aile içi dengeleri başarıyla yönetebilmesini ve  kendisini daima geliştirebilmesinin yöntemlerini yaşamına katmasını sağlar.

BRY, kişinin tüm boyutlarını bütünüyle tanır ve kendilerinde var olan fakat fark edemedikleri için kullanamadıkları potansiyellerini fark edip bu potansiyellerini artırır. Yaşamdaki hedeflerine, karakterlerine uygun olarak nasıl ulaşabileceklerini tespit eder.

BRY, kişinin zamanını huzurlu şekilde hedeflerine yönelik çalışmalar yaparak kullanmasını, yaşadıkları küçük ya da büyük her sorunu, karakterlerine uygun şekilde nasıl çözebileceklerini tespit ederek, çözüm bilinciyle yaşamalarını sağlar.

Özetle; Bilinçli Ritmik Yaşam Eğitimi alan bireyler, “Kişi, hak ettiği yaşamı seçme özgürlüğüne sahiptir” bilinciyle hareket eder, zamanı doğru kullanır ve dolayısıyla hedeflerine huzurla ulaşan başarılı birer birey olarak yaşamlarına devam ederler.

Çalışmalarımızda kişiye yaşamakta olduğu ve yaşam boyu karşılaşabileceği sorunları, hayatın gerçeklerinden kopmadan karakter özelliklerini tanıyarak, kendi doğasının ve yaşamın doğal ritmine uyumlu olarak çözebilme ve doğru kararlar alabilme yetisi kazandırılmaktadır.

Peki siz ne durumdasınız?

Aşağıdaki soruları kendinize sorun ve durumunuzun farkına varın lütfen. 

  • Yaşamda şu anda istediğim yerde miyim?
  • İstediğim duyguları mı yaşıyorum?
  • Yaşamıyorsam, sorun nerede? 

Birilerinin yüzünden, şu olaylardan ya da şu şartlardan dolayı diyorsanız; bilin ki sorunu çözmüyor daha da büyük hale getiriyorsunuz.. Ve böylece istemediğiniz koşullarda yaşamaya devam ediyorsunuz..

Gerçek çözüm; sadece size ait olan karakter özelliklerini tanımak ve onları doğru kullanmaya başlamaktır. 

Hak ettiğiniz hayatı yaşamak için lütfen bunu geciktirmeyin. Ve şu notu yazıp yanınıza alın. Huzurlu ve mutlu yaşamayı hak ediyorum. Bugünden itibaren bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım.

Sizinle ne zaman tanışacağız bilmiyorum ama bir an önce mutlu ve huzurlu yaşamı hak ettiğinizin bilincine varmanızı diliyorum.  

Kalp ritminiz hep sağlıkla atsın!..

Saygı ve sevgilerimle,

Tuncay Vural

Haber Bülteni

Haber bültenine abone olun, Tüm yenliklerden haberdar olun.